Kleuterstoelen

De kleuterstoelen van Studio Baas ontwerpt en maakt ze zelf. De Baasis is voor ieder jong gezin dat wil investeren in unieke, duurzame, minimalistische kindermeubels die tegen een stootje kunnen.

De kleine bazen zijn zich er misschien nog niet zo van bewust, maar we willen wel dat ze goed én gezond zitten, toch?! De zitting van de kinderstoel loopt daarom licht naar beneden af én ook de rugleuning is in hoeken verdeeld, waardoor de kleuterstoel ergonomisch comfort biedt! 

De Baasis kleuterstoel van Studio Baas heeft een stoelzittingshoogte van 32 cm en is daardoor geschikt voor kinderen tussen de 108 en 131 cm.


Kindertafel en stoel

Bij Studio Baas zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een houten kindertafel, bijpassend bij de kleuterstoel. De kindertafel en stoel worden beiden vervaardigd uit Berkenmultiplex en gedeeltelijk bekleed met linoleum. De kindertafel met stoel van Studio Baas past vrijwel in elk huis en mengt zich met haar zachte tinten en natuurlijke uitstraling gemakkelijk in het interieur.


Tafel en stoel peuter

Bij het ontwerpen van de tafel en stoel voor jouw peuter houden we rekening met de lengte van een peuter, variërend tussen de 108 en 131cm. Niet alleen goed zitten is belangrijk, goed aanschuiven, of staan aan tafel is net zo belangrijk voor jouw peuter!


Kinderstoelen bekleed met linoleum

De kinderstoelen voor de kleine bazen worden bekleed met linoleum. Linoleum is een natuurlijk materiaal wat bekend staat om haar duurzaamheid.

 

Het is gemaakt uit natuurlijke hernieuwbare grondstoffen als lijnolie, kurkmeel, houtmeel, hars en andere ecologisch verantwoorde pigmenten die zijn verwerkt op een laag van jute. Linoleum is dan ook biologisch afbreekbaar en dus een verantwoorde keuze!

 


"Studio Baas probeert rekening te houden

met de natuur, gewoon omdat ze daarvan houdt."

Daarbij heeft linoleum een natuurlijke warme, matte uitstraling en heeft een speciale beschermlaag die antistatisch is. Dit zorgt ervoor dat er geen vingerafdrukken op het oppervlak achterblijven en dat stof geen kans krijgt zich eraan te hechten.

 

Studio Baas heeft het linoleum zelfs getest met venijnige zwarte bessensap. We lieten  dit enkele dagen intrekken, haalden er even een doekje over en er was niets meer te zien!

 

Kortom: de kleine bazen kunnen knoeien

wat ze willen. 


Houten kleuterstoel

Onze kindermeubels zijn gemaakt van berkenmultiplex. Een plaatmateriaal dat is opgebouwd uit verschillende lagen berkenhout. Deze platen worden gemaakt van FSC gekeurd hout uit verantwoorde bosbouw.

 

Verantwoorde bosbouw betekent dat ''het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en dat er met respect omgegaan wordt met de lokale bevolking en de bosarbeiders. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor bijvoorbeeld sojaplantages of mijnbouw''.
KvK-nummer: 72349093  |  BTW-nummer: NL082376645B01