Kleuterstoelen

Studio Baas ontwerpt en maakt haar kleuterstoelen zelf. Een uitdagend proces, waarin we alle uiterlijke, ergonomische maar ook duurzame keuzes konden laten samensmelten tot de nieuwe Baasis kleuterstoel.

De kleine bazen zijn zich er misschien nog niet zo van bewust, maar we willen wel dat ze goed én gezond zitten, toch?! De zitting van de kinderstoel loopt daarom licht naar beneden af én ook de rugleuning is in hoeken verdeeld, waardoor de kleuterstoel ergonomisch comfort biedt! 

De Baasis kleuterstoel van Studio Baas heeft een stoelzittingshoogte van 32 cm en is daardoor geschikt voor kinderen tussen de 108 en 131 cm.


Kindertafel en stoel

Bij Studio Baas zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een houten kindertafel, bijpassend bij de kleuterstoel.

De kindertafel en stoel worden uit hetzelfde hout gesneden en worden beiden gedeeltelijk bekleed met linoleum. De kindertafel en stoel van Studio Baas past in elk huis en mengt zich met haar zachte tinten en natuurlijke uitstraling gemakkelijk in elk type interieur.


Tafel en stoel peuter

Bij het ontwerpen van de tafel en stoel voor jouw peuter houden we rekening met de lengte van een peuter, variërend tussen de 108 en 131cm. Niet alleen goed zitten is belangrijk, goed aanschuiven, of staan aan tafel is net zo belangrijk voor jouw peuter!


Kinderstoelen bekleed met linoleum

De kinderstoelen voor onze  kleine bazen worden bekleed met linoleum. Linoleum is een natuurlijk materiaal wat bekend staat om haar duurzaamheid.

 

Het is gemaakt uit natuurlijke hernieuwbare grondstoffen als lijnolie, kurkmeel, houtmeel, hars en andere ecologisch verantwoorde pigmenten, op een laag van jute. Linoleum is dan ook biologisch afbreekbaar en dus een verantwoorde keuze!

 


"Studio Baas probeert rekening te houden

met de natuur, gewoon omdat ze daarvan houdt."

Daarbij heeft linoleum een natuurlijke warme, matte uitstraling en heeft een speciale beschermlaag die antistatisch is. Dit zorgt ervoor dat er geen vingerafdrukken op het oppervlak achterblijven en dat stof geen kans krijgt zich eraan te hechten.

 

Studio Baas heeft het linoleum zelfs getest met venijnige zwarte bessensap. We lieten  dit enkele dagen intrekken, haalden er even een doekje over en er was niets meer te zien!

 

Kortom: de kleine bazen kunnen knoeien

wat ze willen. 


Houten kleuterstoel

Onze kindermeubels zijn gemaakt van berkenmultiplex. Een plaatmateriaal dat is opgebouwd uit verschillende lagen berkenhout. Deze platen worden gemaakt van FSC gekeurd hout uit verantwoorde bosbouw.

 

Verantwoorde bosbouw betekent dat ''het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en dat er met respect omgegaan wordt met de lokale bevolking en de bosarbeiders. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor bijvoorbeeld sojaplantages of mijnbouw''.


Handgemaakte kleuterstoelen

De Baasis wordt in onderdelen gefreesd en aangeleverd, waarna we de kleuterstoelen handmatig in elkaar zetten. Als de onderdelen binnen zijn, halen we stuk voor stuk de scherpe kanten er vanaf. Hierdoor kun je de kinderstoel prettig vastpakken, zonder dat je kans loopt op splinters in je vingers.

 

De linoleum snijden we ongeveer op maat, vervolgens verlijmen we de linoleum op de zittingen. Hierna werken we de houten zitting met linoleum toplaag strak af en kan de kleuterstoel in elkaar worden gezet.

 


Het in elkaar zetten van de kleuterstoelen is een intensief en precies werkje, want alles moet natuurlijk netjes aansluiten. Ik hoor je denken:  ‘Maar de machine heeft het voorwerk gedaan, dan is het toch een bouwpakketje?’ Dat is gedeeltelijk waar, maar toch moeten we scherp blijven of alles wel goed aansluit, zodat de kwaliteit van het kinderstoeltje gewaarborgd van kan worden.

 

Nadat de kleuterstoel verlijmd is wordt het geschuurd en afgewerkt met een vernis.
Dit geeft een beschermlaagje aan het hout en laat daarnaast de vlammen in het hout beter naar voren komen.
KvK-nummer: 72349093  |  BTW-nummer: NL082376645B01