Kleuterstoelen

De kleuterstoelen van Studio Baas ontwerpt en maakt ze zelf. De Baasis is voor ieder jong gezin dat wil investeren in unieke, duurzame, minimalistische kleuterstoelen die tegen een stootje kunnen.

 

Onze houten kindermeubels zijn gemaakt van FSC gekeurd hout uit verantwoorde bosbouw in combinatie met linoleum: een natuurlijk product wat bekend staat om haar duurzaamheid. Zo creëren we duurzame kleuterstoelen met een natuurlijke uitstraling. 


De kleine bazen zijn zich er misschien nog niet zo van bewust, maar we willen wel dat ze goed én gezond zitten op de juiste kleuterstoel, toch?! De zitting van de kinderstoel loopt daarom licht naar beneden af én ook de rugleuning is in hoeken verdeeld, waardoor onze kleuterstoelen ergonomisch comfort bieden! 

De kleuterstoelen van Studio Baas hebben een stoelzittingshoogte van 32 cm en zijn daardoor geschikt voor kinderen met een lengte tot en met 140 cm. Ofwel kleuters uit groep 1, groep 2 en begin groep 3. 


Kindertafel en stoel

Bij het ontwerp van de tafel en stoel voor jouw kleine baas. Hebben we rekening gehouden met de lengte van een peuter. De tafel en stoel zijn geschikt voor peuters en kleuters met een lengte tot en met 140 cm. Niet alleen goed zitten is belangrijk, goed aanschuiven of staan aan de tafel is beide net zo belangrijk voor jouw kleine baas.   * geschikt voor kinderen met een lengte tot en met 140 cm

Daarbij heeft Linoleum een natuurlijke warme, matte uitstraling en heeft een speciale beschermlaag die antistatisch is. Dit zorgt ervoor dat er geen vingerafdrukken op het oppervlak achterblijven en dat stof geen kans krijgt zich eraan te hechten.

Studio Baas heeft het Linoleum zelfs getest met het venijnige zwarte bessensap. We lieten dit enkele dagen intrekken, haalden er een lichtvochtig doekje over en er was niets meer te zien!

Linoleum

De houten kindermeubels van Studio Baas worden deels bekleed met Furniture Linoleum van Forbo, ook bekend onder de naam Desktop. Linoleum is een natuurlijk materiaal wat bekend staat om haar duurzaamheid.

 

Het is gemaakt uit natuurlijke hernieuwbare grondstoffen als lijnolie, kurkmeel, houtmeel, hars en andere ecologisch verantwoorde pigmenten die zijn verwerkt op een laag van jute. Linoleum is dan ook biologisch afbreekbaar en dus een verantwoorde keuze voor onze kindermeubels!


Houten kindermeubels

Onze houten kindermeubels zijn gemaakt van berkenmultiplex. Een plaatmateriaal dat is opgebouwd uit verschillende lagen berkenhout. Deze platen worden gemaakt van FSC gekeurd hout uit verantwoorde bosbouw.

 

Verantwoorde bosbouw betekent dat ''het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en dat er met respect omgegaan wordt met de lokale bevolking en de bosarbeiders. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor bijvoorbeeld sojaplantages of mijnbouw''.Mirjam Hart schreef een goed verhaal over, en fotografeerde onze kindermeubels

Ons kindermeubilair is ook te bekijken in de winkel van Saartje Prum - Vol van kinderkamers


De kinderkamerstylist, een verzamel-plaats van toffe webshopsKvK-nummer: 72349093 
|  BTW-nummer: NL001294502B31